”Ett brett och nytänkande företag med många och en del lite otippade verksamhetsben.”

Ovan citat är hämtat från branschorganisationen Företagarna som korat familjeföretaget Grinda Säteri utanför Malmköping till Årets Företagare i Södermanlands län.

Priset delades ut av Företagarnas regionchef Thomas Byström och länsstyrelsens tillförordnade juridiska chef Andres Delgado Lopez vid en ceremoni på Residenset i Nyköping.

Historien om företaget Grinda säteri i kortversion:

1938 köpte Claes och Magnus Lundblads farfar Grinda gård och startade det lantbruksföretag som senare togs över, först av brödernas pappa och sedan av dem själva. Grinda var länge ett renodlat lantbruksföretag.

1991 tog Claes och Magnus med familjer över och har över åren breddat och utvecklat verksamheten. Idag förädlar företaget en stor del av mjölken som produceras på gården till glass som säljs under varumärket Grinda Gårdsglass, man driver dessutom ett glasscafé, konferensanläggning och padelbana.

Grindas verksamheten inom gröna näringar omfattar nu inte bara mjölkproduktion utan också växtodling, nötkreatursuppfödning, skogsbruk samt entreprenad inom jord- och skogsbruk.

Företagarna skriver på sin hemsida att ”Företagets utveckling har sammantaget gjort Grinda Säteri till ett viktigt lokalt besöksmål, och Claes och Magnus har blivit viktiga ambassadörer för sin bygd. Det sistnämnda märker de tydligt i mötet med andra från bygden”.

Vi säger stort grattis till entreprenörerna på Grinda och önskar fortsatt lycka till!

Den här utmärkelsen innebär även att Grinda och Claes och Magnus är med och tävlar om priset Årets Företagare i Sverige, som delas ut i oktober varje år. Vi håller alla tummar förstås!

*foto lånat från Magnus Lundblads Linkedin