Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Klimatanpassning för dig som arbetar med skogen (2 dagar)

18 oktober 2023 @ 08:00 - 19 oktober 2023 @ 17:00

Denna utbildning riktar sig till dig vill komma igång med klimatanpassning och äger eller arbetar med skog. Anmäl dig till SMHIs fortsättningskurs i klimatanpassning för att lära dig mer om riskbedömningar och åtgärder, samt få verktyg för att kunna arbeta med att minska riskerna och fånga möjligheterna i ett klimat i förändring. Utbildningsdagarna innehåller både teori, praktik och studiebesök i skogen. Under utbildningens gång skapar du din egen checklista för att ta arbetet vidare efter kursen.

18–19 oktober
Östergötland/Rimforsa
Till varje tillfälle finns 25 platser. Anmälan stänger 30 dagar innan respektive kurstillfälle.

ANMÄL HÄR

Vad kommer du lära dig?

  • Vad klimatanpassning handlar om och varför det är nödvändigt.
  • Metoder för att att bedöma risker och sårbarheter till följd av klimatförändringar och praktiskt pröva på arbete med dem.
  • Inspireras av skogsexkursion med exempel på omställning. Till exempel omställning till blandskog, naturnära skogsbruk, trädslagsval och hyggesfria metoder (se respektive kursort för mer information)
  • Att identifiera och prioritera vilka åtgärder som hanterar just din organisations eller fastighets klimatrisker
  • Kursen ger dig mer kunskap om hur du kan jobba med din klimatanpassningsplan, och ger dig inspiration kring hur denna kan bli en del av din skogsbruksplan.
  • För kursprogram för respektive ort, se i högerkolumnen.

Kostnadsfritt. Kursen och kursmaterial är inkluderat. Boende i delat rum eller enkelrum ingår och även fika och lunch dag 1 och 2. Kostnad för middag på kvällen dag ett och eventuell resa tillkommer.