Allt fler konsumenter vill ha ett mört och saftigt kött som de kan äta med gott samvete avseende miljöpåverkan och djurvälfärd.
Syftet med det tvärvetenskapliga projektet, är att hitta vägar för att åstadkomma det köttkonsumenterna efterfrågar samtidigt som produktionen i primärledet ska vara lönsam, klimateffektiv och i övrigt miljömässigt uthållig. En väg kan vara grovfoderbaserad uppfödning av köttraskorsningskvigor från mjölkproduktionen.
Datum: Torsdag 12 oktober
Tid: 11:30-16:00
Plats: SLU Smedjan Hernquistsalen, Gråbrödragatan 7 Skara
Arrangörer: SLU, Agroväst och Gröna Möten.
Under dagen berättar forskare om resultat från projektet. Främst kommer uppfödning, klimatpåverkan, ekonomi, slakt och köttkvalitet diskuteras.
Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är företagare, producent eller rådgivare och är ett samarrangemang mellan SLU, Agroväst och Gröna Möten.
Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se.
Viktigt att du anmäler dig senast 5 oktober via www.gronamoten.se.