Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vägar och vatten

24 november 2023 @ 12:00 - 13:00

Vägar och vatten – en del i Träffar på distans om miljöhänsyn som Skogsstyrelsen arrangerar

Vägar och vatten – en del i Träffar på distans om miljöhänsyn som Skogsstyrelsen arrangerar.

Datum och tid: 24 nov
Tid: kl. 12.00 – 13.00
Plats: Teams

ANMÄL HÄR

Vid den här distansträffen får du lära dig mer om hur vi kan bygga och underhålla vägar i skogen på ett skonsamt sätt och hur vägarnas största fiende, vattnet, ska hanteras.

Vägar är ett av skogsbrukets största ingrepp i naturmiljön.

Hur bygger vi och underhåller vägar på ett så skonsamt sätt som möjligt samtidigt som vi följer bygganvisningar, regler och normer?

Hur hanterar vi vägens största fiende, vatten, både det som finns i anslutning till vägen och det som kommer som nederbörd? Samtidigt som skogsbruket har kraven att minimera slamtransport och undvika försämring av vattenkvalitet?

—-

Om hela serien:

Lär dig mer om miljöhänsyn på distans. Skogsstyrelsen arrangerar under hösten flera träffar på distans om miljöhänsyn där du får möjlighet att förkovra dig i olika ämnen som rör miljöhänsyn i skogen. Träffarna sker digitalt via Teams och riktar sig till dig som är skogsägare, oavsett om du har stora förkunskaper eller inte.

Vad är en hänsynskrävande biotop? Vad är egentligen ett naturvärdesträd? Hur bör du ta hänsyn till vatten eller kulturmiljöer när du utför en föryngringsavverkning? Det här är några av de frågor du får svar på under höstens distansträffar på temat miljöhänsyn då vi går igenom några av de målbilder för god miljöhänsyn som skogsbruket gemensamt har tagit fram.

Mer info om alla träffar här.