
- Detta evenemang har redan ägt rum.
Smart Farming 2023
9 februari

Lantbrukets möjligheter och bidrag i klimatomställningen
Lantbruket har stor potential att öka kolinlagring, minska utsläpp av växthusgaser och inte minst att bidra till förnyelsebara energisystem. Detta kan skapa nya affärsmöjligheter för lantbruksföretagen och samtidigt bidra till en konkurrenskraftig produktion av livsmedel.
Smart Farming 2023 tar upp den senaste forskningen och ger konkreta exempel på hållbara åtgärder för framtidens livsmedelssystem och energiförsörjning.
Sista anmälningsdag 1 februari, begränsat antal platser.
Lunchmingel sker utomhus så klä dig varmt!
KOSTNAD:
Lant- och skogsbrukare: 500 kr + moms
Övriga: 650 kr + moms
PROGRAM:
08.30–09.00 Kaffe och registrering
Moderator: Sofia Sjöström, Svenskt Näringsliv
HÅLLBAR VÄXTODLING OCH DJURPRODUKTION
Ericsbergs slott
Caroline Bonde Deichmann, Ericsberg
Framtidens jordbruk och affärsutveckling från jord till bord
Claes Johansson, Lantmännen
SustAinimal
Sigrid Agenäs, Sveriges Lantbruksuniversitet
Hinder och möjligheter i betesbaserad djurhållning
Anna Hessle, Sveriges Lantbruksuniversitet
Hållbara kretslopp av växtnäring i jordbruket
Eva Salomon, RISE
Uthålliga växtnäringsstrategier
Hugo Hjelm, Yara
CAP 2023-2027, klimatinsatser i Sveriges strategiska plan
Carl-Fredrik Lööf, Näringsdepartementet
12.20–13.00 Lunch
FRAMTIDENS ENERGISYSTEM
Fossilfri grön energi
Martin Ahrne, BioDriv Öst & Biogas Öst
Företagspitch – biogas på gårdsnivå
Circular Energy Sweden
Vägen mot fossilfri energi i lantbrukets maskiner 2030
Ola Pettersson, RISE
Visionen “Self Sustainable Farm”
Dan Jonsson, Eneby Stallarholmen
Göran Bolin, Superstate
Cilla Krantz, Agro Sörmland
Gruppdiskussioner inkl. kaffe
Företagspitchar – solenergi
Johan Skördare, EnergiEngagemang
Tomas Hård, Natureproof Sweden AB – vätgaslagring och bränslecellsteknik
Vägen mot framtidens lantbruk: betydelsen av “learning by doing”
Per Frankelius och Karolina Muhrman, Agtech 2030
Sammanfattning och avslut