Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kulturmiljöer

5 december 2023 @ 14:00 - 15:00

Naturvärdesträd

Kulturmiljöer – en del i Träffar på distans om miljöhänsyn som Skogsstyrelsen arrangerar.

Datum och tid: 5 dec kl. 14.00 – 15.00 eller 6 dec kl. 10.00 – 11.00
Plats: Teams

ANMÄL HÄR

Vid den här distansträffen får du lära dig mer om målbilderna för god kulturmiljöhänsyn. Vi ger tips på hur du kan ta reda på om du har en kulturlämning på din fastighet och exempel på vilken hänsyn som behöver tas.

Skogarna är fulla av spår efter människors tidigare aktiviteter. På den här träffen visar vi exempel på lämningar och berättar mer om hur du ska ta hänsyn till dessa när du brukar din skog.

—-

Om hela serien:

Lär dig mer om miljöhänsyn på distans. Skogsstyrelsen arrangerar under hösten flera träffar på distans om miljöhänsyn där du får möjlighet att förkovra dig i olika ämnen som rör miljöhänsyn i skogen. Träffarna sker digitalt via Teams och riktar sig till dig som är skogsägare, oavsett om du har stora förkunskaper eller inte.

Vad är en hänsynskrävande biotop? Vad är egentligen ett naturvärdesträd? Hur bör du ta hänsyn till vatten eller kulturmiljöer när du utför en föryngringsavverkning? Det här är några av de frågor du får svar på under höstens distansträffar på temat miljöhänsyn då vi går igenom några av de målbilder för god miljöhänsyn som skogsbruket gemensamt har tagit fram.

Mer info om alla träffar här.