Agro Sörmlands verksamhetsledare Johan Varenius fick i januari ta emot utmärkelsen Årets eldsjäl på lansbygden i Sörmland 2023 av organisationen Hela Sverige Ska Leva.

Det här är ju hur roligt och inspirerande som helst tycker vi på Agro Sörmland och är mycket stolta och glada att ha Johan i vårt team. Vi visst ju redan vilken pärla han är men mycket roligt att även andra uppmärksammar det.

Motivering:

“Årets eldsjäl på landsbygden är erfaren och kompetent med bred kunskap inom jordbruk, skog och viltförvaltning, med lång erfarenhet både som chef inom stadsförvaltning som inom privat sektor. I sin nuvarande roll främjar Johan Varenius utveckling, innovation och tillväxt inom de biobaserade näringarna genom samarbete med företag i Sörmland.

Johans arbete präglas av ett underifrånperspektiv och branschöverskridande samarbete. Hans breda kompetens och ödmjuka sätt gör honom omtyckt och pålitlig. Han delar generöst med sig av sina erfarenheter och leder utvecklingsprojekt med stor drivkraft. Han bidrar som en viktig resurs för såväl lantbrukare, skogsbrukare som jordägare. Efter-frågan på hans kompetens sträcker sig till riksnivå.

Årets eldsjäl ser de biobaserade näringarna som framtidens bransch och arbetar mot att öka kunskapen om näringens förutsättningar och förbättra samhandling mellan olika intressen, myndigheter och företagare. Hans engagemang är avgörande för att skapa goda förutsättningar för de gröna näringarna och främja hållbart brukande av naturresurser för höga miljövärden och klimatnytta.

Vi gratulerar Johan Varenius till Sörmlands landsbygdshjälte 2023″

Här kan du se när Johan får motta utmärkelsen: