• Agro Sörmland

    TILLVÄXTMOTORN
    UTVECKLINGSPROGRAM FÖR FÖRETAGSLEDARE
    Klicka här för mer information

Rådgivning, fältvandringar och kurser för trädgård och lantbruk

Är ni trädgårds- eller lantbruksföretagare?

Vi tipsar om att Länsstyrelsen under vintern 21/22 organiserar kostnadsfri rådgivning, fältvandringar samt kurser för er i trädgårds- och lantbruksnäringen.

10 jan – Digital kurs - att bygga för dikor och ungnöt

Går du i byggtankar men vet inte i vilken ände du ska börja? Här ges en introduktion på ämnet så att det ska bli lättare att gå vidare.

 

13-14 jan – Digital kurs - Dikalvsproduktion – grundkurs

Kursen ska ge deltagarna en grundläggande kunskap för att starta en ekologisk dikalvsproduktion. Förutom kunskap ger kursen även ett nätverk och kollegor i branschen. Kursen är del ett av två, det går bra att endast delta på en utav kurserna.

 

21 jan – Kurs om mellangrödor

Miljöersättningen för fång- och mellangrödor kommer att öka med nya landsbygdsprogrammet. Hur kan vi ta del av ersättningen och samtidigt på sikt öka lönsamheten på våra gårdar?

 

15-16 feb – Digital kurs - Dikalvsproduktion fortsättning

Kursen ska ge deltagarna en grundläggande kunskap för att starta en ekologisk dikalvsproduktion. Förutom kunskap ger kursen även ett nätverk och kollegor i branschen. Kursen är del två av två, det går bra att endast delta på en utav kurserna.

 

18 feb – Kurs - Risker med växtnäringsförluster på hästgårdar

Alla verksamheter som producerar gödsel kan innebära en risk för att ofrivilliga förluster av växtnäring sker. På denna kurs lär du dig hur läckaget kan minskas.

 

Mer information och anmälan till kurser hittar ni i Länsstyrelsens kalender https://www.lansstyrelsen.se/sodermanland/