• Agro Sörmland
  NU är det dags
  SMART FARMING 28 oktober 2021!
  Se programmet här!
 • Agro Sörmland

  TILLVÄXTMOTORN
  UTVECKLINGSPROGRAM FÖR FÖRETAGSLEDARE
  Klicka här för mer information
 • Agro Sörmland
  Välkommen till
  SMART FARMING 28 oktober 2021!
  Anmäl dig här NU!

Slutevent på projekt Hästinnovation

210720 2

Efter 2,5 år är det dags att avsluta projektet ”Affärsutveckling, innovation och internationalisering i hästrelaterade företag”, i dagligt tal kallad ”Hästinnovation”. En fantastisk och spännande tid tillsammans med 12 drivna hästrelaterade företagare där vi alla fått mycket ny kunskap, många nya erfarenheter och inte minst en mängd nya kontakter. Varje företag har genomgått sin egen unika resa med stöttning av övriga deltagare, med hjälp av behovsanpassad utbildning och framför allt det egna drivet och nyfikenheten. Vi vet att gruppen hade önskat en fortsättning, men ett projekt kännetecknas av en start och ett slut. Enligt deltagarna så har projektet tillfört mycket till deras utvecklingsprocess, och vi som har jobbat i projektet är övertygade om att de flesta kommer att nå sina mål. Vi kommer att heja på dem och önskar alla deltagarna ett stort lycka till!

210720 3

 Hur ska då Agro Sörmland ta tillvara på all erfarenhet som projektet har genererat? Det handlar om kunskap och insikt om företagens behov av stöd, hur innovationssystemet matchar behoven, om hästnäringen och dess potential och mycket mer. Tillsammans med ett antal andra aktörer med liknande erfarenheter, både från hästnäringen, men också mer generellt från företag inom den gröna sektorn, undersöker vi möjligheten att få testa ett nytt innovativt stödsystem. Diskussioner förs med såväl hästnäringens nationella aktörer som med Jordbruksverket och Vinnova. Självklart ska vi ta vara på projektets lärdomar! 

Se gärna filmen från sluteventet på Strömsholm då Rider´s position demonstrerade sin coach i realtid. Missa inte heller artikeln ur Jordbruksaktuellt!