• Agro Sörmland
  Smart Farming 2020 framflyttat till
  28 oktober 2021
 • Agro Sörmland
  Handla lokalt - stötta det som finns nära!
  Sörmlands matkluster
 • Agro Sörmland

  TILLVÄXTMOTORN
  UTVECKLINGSPROGRAM FÖR FÖRETAGSLEDARE
  Klicka här för mer information
 • Agro Sörmland
  "Framtidsspaning för lantbrukare"
 • Agro Sörmland
  "Spetskunskap med framtidstro"
 • Agro Sörmland
  "Trendanalys på hög nivå"

Naturnära jobb - En stor satsning av bla Skogsstyrelsen

Två personer som deltar i Naturnära jobb sitter på en ek som har vält. De tittar in i kameran och ler.

Skogsstyrelsen har tillsammans med flera andra myndigheter fått i uppdrag att genomföra en satsning på naturnära jobb för nyetablerade i Sverige eller personer som varit arbetssökande under en längre tid.
Myndigheterna har fått som uppdrag att arbeta för enklare vägar till jobb och samarbeta för att tillvarata den jobbpotential som finns inom de gröna näringarna i hela landet.
Målgruppen är arbetssökande kvinnor och män som är nyetablerade i Sverige eller som varit arbetssökande en längre tid.

Ett av de viktigaste målen med satsningen är att lyfta individer och göra dem förberedda inför arbetslivet.
De arbetsuppgifter som görs är viktiga för samhället, men som annars inte blivit gjorda. Arbetsuppgifterna bidrar till exempel till att vi får en ökad tillgänglighet till friluftsliv och rekreation runt om i Sverige.
I dag saknas också arbetskraft inom de gröna näringarna, främst grönyteskötare men även maskinförare i både skog och lantbruk.

Målet är att de som anställs hos oss, genom att prova på olika arbetsuppgifter, ska få kompetens som efterfrågas och därefter anställning företrädesvis inom gröna näringar.
Kvinnor och män ska ges samma möjlighet till etablering på arbetsmarknaden och i samhällslivet. Vi eftersträvar därför en jämn fördelning av kvinnor och män i vår verksamhet.
Regeringsuppdragets namn är ”att genomföra en satsning på naturnära jobb för personer som står långt från arbetsmarknaden”.

Vill du läsa mer om sastsningen hittar du all information HÄR  eller kontakta Natasha Bank, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.