• Agro Sörmland

    TILLVÄXTMOTORN
    UTVECKLINGSPROGRAM FÖR FÖRETAGSLEDARE
    Klicka här för mer information

Vad händer i Agro Sörmland?

Den 29 januari, mellan 09.00-11.00, genomför vi vårt andra webbinarium. Nu fokuserar vi på kolinlagring, som är ett hett ämne och en groende affärsmodell inom lantbruket.

Vi tar reda på hur den enskilde lantbrukaren kan anpassa sin produktion på bästa sätt med hjälp av en expertpanel bestående av forskare, rådgivare, myndigheter och lantbrukare.

Trots att intresset är stort så ryms vi allihopa-helt Coronasäkert! Anmäl dig HÄR 

Ny huvudbild

Agtech 2030 – Vinnova-initiativet som ska bidra till att Sverige blir världsledande inom jordbruksteknologi drar igång med full kraft under 2021!

Syftet är att skapa en innovationsmiljö för lantbruk med fokus på sensorer, digitalteknik och artificiell intelligens (AI).

Vill du vara med och skapa framtiden? Det finns bara 8 platser tillgängliga, anmäl ditt intresse eller läs mer HÄR

Agtech original bild

Det försiggår spännande forskning i Agro Sörmlands närhet och grönsaksgruppens verksamhet är inget undantag.

Utöver det utvecklingsarbete som sker hos odlarna i gruppen på deras respektive gårdar har vi kontakt med några forskare som genom artificiell intelligens, AI, projekterar för att underlätta för grönsaksodlare. Vi kommer att arrangera mötesplatser såväl på gårdar som genom digitala kontakttillfällen mellan forskare och odlare.

Är du en av dem som funderar på att utöka med grönsaksodling på friland inom ditt företag?
Då är du varmt välkommen att höra av dig till Maria Dirke Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för att hänga med på kommande aktiviteter inom projektet och träffa andra odlare som funderar på, nyligen startat eller kört igång sedan en tid tillbaka. Ett härligt gäng som välkomnar flera!

I början av 2021 kommer vi att bjuda in till flera digitala tillfällen att lära mer om grönsaksodling och lära mer om grönsaksbranschen i Sverige med omnejd.

Logga Grönsak på friland

Häst-projektet har nu lanserat sitt INSTA kontot https://www.instagram.com/hastinnovationer/ där alla deltagare bidrar med content (innehåll) och även en ny www-sida, https://hastinnovationer.se/  Besök oss gärna! Här kan du läsa mer om deltagarna och deras fokus i utvecklingsarbetet. Projektet går nu in i sin sista intensiva fas där koncept förfinas, prototyper testas och finansiering förhoppningsvis säkras. Ett delmål är Gothenburg Horse Show i April och speciellt Hästföretagarfoum, en arena för företagande, utveckling och innovation inom häst.

EUlogo c RGB

 

Full fart in i 2021, häng med!