• Agro Sörmland
  Smart Farming 2020 framflyttat till
  28 oktober 2021
 • Agro Sörmland
  Handla lokalt - stötta det som finns nära!
  Sörmlands matkluster
 • Agro Sörmland

  TILLVÄXTMOTORN
  UTVECKLINGSPROGRAM FÖR FÖRETAGSLEDARE
  Klicka här för mer information
 • Agro Sörmland
  "Framtidsspaning för lantbrukare"
 • Agro Sörmland
  "Spetskunskap med framtidstro"
 • Agro Sörmland
  "Trendanalys på hög nivå"

Cilla har ordet

Den senaste tiden har präglats av berg- och dalbana.

Fantastiskt roligt med Sörmlandsmedaljen som är ett kvitto på att Agro Sörmland tagit plats, och att primärproduktionen lyfts fram som en viktig spelare i länet. Jag kunde inte drömma om att så många personer skulle uppmärksamma detta! Både tidigare och nuvarande kollegor, vänner och nätverkskontakter inom olika branscher m.fl. har hört av sig. Det känns riktigt stort!                                                         

                                 Cilla medalj

Mindre roligt är smittspridningen som åter tagit fart. För ett par veckor sedan var jag helt övertygad om att vi skulle kunna genomföra Smart Farming. Ett par dagar innan seminariet blev det en drastisk förändring av läget, och självklart ska vi också agera ansvarsfullt för att bromsa smittspridningen. Vi flyttar fram Smart Farming till 18 mars nästa år. Att det var ett riktigt beslut bekräftades av alla de trevliga mejl som trillade in då informationen gått ut. Påminnelse och inbjudan kommer att skickas ut igen efter jul.

Jag vill också påminna om kommande omgång av Tillväxtmotorn, ett mycket uppskattat ledarskapsprogram i MDHs regi. Två företagare från lantbruksnäringen deltog i den senaste omgången, och de är mer än nöjda. Planen är att en ny omgång ska starta i slutet av november. Hör av dig om du är intresserad!

Ett nytt spännande projekt ligger i startgroparna för dig som har idéer och ser möjliga lösningar på utmaningar inom lantbruket:

Idérika lantbrukare sökes!

Utmaningar finns det gott om, inte minst inom lantbruket. Vi menar att de personer som är aktiva inom lantbruk också är de som har de bästa idéerna på lösningar. 

Agro Sörmland startar ett nytt projekt, Från gräsrotsidé till innovationsidé, där vi vill plocka upp dina tankar och idéer utifrån utmaningar i lantbruket. Det kan vara en produkt eller tjänst, stor som liten, som underlättar, förbättrar eller revolutionerar lantbruksnäringen. Du kan ha kommit långt med din lösning på utmaningen, eller befinna dig på tidigt idéstadium.

Som deltagare i projektet får du möjlighet till att diskutera både utmaning och idé på lösning med andra lantbrukare, samt stöttning och tillgång till experthjälp i utvecklingsprocessen.

Vi har plats för 5 - 8 lantbrukare i Sörmland respektive Östergötland. För deltagande i projektet krävs att du har ett starkt engagemang och att din idé har potential att växa 

Projektets första fas kommer att genomföras under år 2021 med hänsyn tagen till de perioder av hög arbetsbelastning som råder inom lantbruket.
Projektet är en del av initiativet Agtech 2030, https://liu.se/forskning/agtech2030,  som delfinansieras av Vinnova.

Vill du veta mer? Kontakta Cilla, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 070-384 64 24

Bild1  Bild5

I övrigt är det digitala möten och planering av pågående och nya projekt som upptar tiden.
Omgivande län önskar kontakt för framtida samarbete och/eller diskutera våra erfarenheter av att bygga en neutral mötes- och utvecklingsarena. Det händer mycket trots Coronatider!

Tack för ordet!