• Agro Sörmland
  Välkommen till Smart Farming 2020
  Anmäl NU!
  5 november på Taxinge
 • Agro Sörmland
  Handla lokalt - stötta det som finns nära!
  Sörmlands matkluster
 • Agro Sörmland

  NYA MÖJLIGHETER - NYA UTMANINGAR
  VI HÖJER RIBBAN!
 • Agro Sörmland
  "Framtidsspaning för lantbrukare"
 • Agro Sörmland
  "Spetskunskap med framtidstro"
 • Agro Sörmland
  "Trendanalys på hög nivå"

Hästkraftig Innovationsdag

 portal agro sormland

Innovativ affärsutveckling, Horsetechföretag och boksignering

På Hedenlunda Slott den 31 januari gick Hästkraftig Innovationsdag av stapeln med Agro Sörmland som värd och Malin Andersson som eventansvarig. Ett 60-tal deltagare hade kommit för att ta del av en heldag med föreläsningar varvade med nätverkande.

Efter att Malin hälsat alla välkomna inledde Cilla Krantz eventdagen med att berätta om Agro Sörmlands verksamhet, om den mötes- och utvecklingsarena som Agro Sörmland erbjuder företagare och organisationer.

Per Frankelius, docent vid Linköpings Universitet, ansvarig för Grönovationprojektet och ledamot i Agro Öst, höll en föreläsning om hur innovativ affärsutveckling kan lyfta företag, hur behoven av utveckling ser ut och vad som är det viktigaste för företagaren att tänka på.

Under dagen berättade pitchande horsetechföretag som MyHorse, Ridesum, Videquus och Scoopy om hur deras innovationsresa och entreprenörskap ser ut.

Jenny Stråhle och Karin Lindell från Ridesum har utvecklat en digital träningsarena som möjliggör för ryttare och tränare att träffas digitalt.

Från företaget Videquus kom Linus Jernbom och Marianne Lilja-Wittbom som nyligen lanserat hästens trygghetslarm, en intelligent kamera som larmar vid avvikande rörelsemönster.

Scoopey visade sin crowdfundingmodell som underlättar för ryttare och investerare att med hjälp av digitala verktyg gemensamt äga en häst.

Sista inspiratör på programmet var Anna Bråkenhielm för en tids frågestund om hennes 20-åriga erfarenhet som VD och entreprenör. Som hästägare och investerare har hon kommit ut med boken Räkna med bråk där hon beskriver hur hennes liv som företagare sett ut. Dagen avslutades med boksignering av Anna och ett livfullt mingel. 

Dokumentation

jpgProgram

 cilla krantz valkomnarmalin andersson cilla krantz

per frankelius stigbyglarrepresentanter myhorse

representanter ridesum representanter videquus

representant scoopeysamtal anna brakenhielm malin andersson

engagerande samtal anna brakenhielmmalin andersson anna brakenhielm

   

 Publicerad 2018-01-31

 

Detaljer

Startar 2018-01-31 11:45
Slutar 2018-01-31 16:45
Max deltagare -