• Agro Sörmland
  SAVE THE DATE
  Smart Farming 2020
  5 november på Taxinge
 • Agro Sörmland
  Handla lokalt - stötta det som finns nära!
  Sörmlands matkluster
 • Agro Sörmland

  NYA MÖJLIGHETER - NYA UTMANINGAR
  VI HÖJER RIBBAN!
 • Agro Sörmland
  "Framtidsspaning för lantbrukare"
 • Agro Sörmland
  "Spetskunskap med framtidstro"
 • Agro Sörmland
  "Trendanalys på hög nivå"

Pausar studiebesök, planerar för säsongen och sår fröer

Innan själva odlingssäsongen drar igång på allvar såg vi den här perioden som lämplig för studieresor till befintliga grönsaksföretagare. 

När man står inför att utveckla sitt företag med ny inriktning, som här grönsaksodling på friland, finns nästan ingenting mer lärorikt än att besöka andra företagare - de som har gjort en liknande ”resa” för en tid sedan. Både för att få med sig det som gått bra och misstag man kan undvika. Därför har vi bland annat i projektet haft kontakt med företagare på Åland. Där finns många framgångsrika grönsaksföretag inom korta avstånd. Vi hade en tvådagars resa inplanerad som vi nu har pausat på obestämd tid med anledning av spridningen av covid-19.

På några av gårdarna byggs det just nu, det sås fröer och planeras för plantuppdragning, det beställs plantor och annat material inför kommande säsong som snart drar igång på allvar. Parallellt pågår projektarbete med att skapa samarbetsformer för bemanning respektive planering kring affärsutveckling och marknadskanaler. Arbetsuppgifter som passar hyfsat bra när vi skall träffas så lite som möjligt under en tid framöver.

/Maria
 
Publicerad 2020-03-23