• Agro Sörmland
  NYTT ÅR!
  NYA MÖJLIGHETER - NYA UTMANINGAR
  VI HÖJER RIBBAN!
 • Agro Sörmland
  "Framtidsspaning för lantbrukare"
 • Agro Sörmland
  "Spetskunskap med framtidstro"
 • Agro Sörmland
  "Trendanalys på hög nivå"
 • Agro Sörmland
  Seminarium Kompetensutveckling - Anmälan

Nytt År – Nya spännande utmaningar!

year 2020 4674937 1920

 

Agro Sörmland jobbar alltid med framtidsfokus, men nu när ett nytt år är i antågande kan en kort tillbakablick på det gångna året kännas rätt.

Under 2019 har vi etablerat oss ordentligt i Sörmland. Det märks bland annat genom att vi blir kontaktade av olika nätverk, organisationer och myndigheter på såväl regional som nationell nivå kring olika typer av samarbeten. Vi är ett av drygt 10 gröna kluster i Sverige, och jag vågar påstå att vi sticker ut. Det årliga evenemanget Smart Farming har fått mycket uppmärksamhet och blivit ett begrepp inom näringen i Östra Mellansverige (ÖMS regionen).

Agro Sörmland har drivit tre egna projekt under året, varav två övergått från kortare förstudier till drygt 2-åriga genomförandeprojekt (”Grönsaksodling på friland” och ”Affärsutveckling inom Hästnäringen”). Det tredje projektet, ”Samverkan för idéutveckling och innovation inom lantbruksnäringen” har lett oss vidare till programmet Utmaningsdriven Innovation, ett Vinnova-finansierat projekt i 3 steg där vi ingår i partnerskap med två starka och välkända aktörer.

Vi ser fram emot år 2020 då vi kommer att etablera nya samarbeten både inom, och kanske framför allt, över länsgränserna. Vi kommer att utöka vårt team i takt med fler arbetsuppgifter och projekt. Branschrådet är fortsatt vår bas som bland annat lyfter aktuella utmaningar inom näringen som utgör grund för våra aktiviteter.

Agro Sörmland önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR.

Hoppas vi ses 30 januari på seminariet kring kompetensfrågor, inbjudan kommer inom kort!

Agro Sörmland och AgroÖst genom Cilla

 

Bild av Akash Kumar Nayak från Pixabay

Publicerad 2019-12-31