• Agro Sörmland
    Smart Farming 2019 - Dokumentation
  • Agro Sörmland
    "Framtidsspaning för lantbrukare"
  • Agro Sörmland
    "Spetskunskap med framtidstro"
  • Agro Sörmland
    "Trendanalys på hög nivå"

Framtidens hållbara livsmedel

Den 14 november bjöd Dagens Industri och Sydsvenskan in till konferensen Future Food Forum på Slagthuset i Malmö. Agro Sörmland var på plats för en heldag med fokus på innovationer inom livsmedelskedjan. 

Medverkande under dagen var några av livsmedelsbranschens beslutsfattare. Frågeställningar  som kom att bearbetas var hur livsmedelskedjan arbetar med innovationskultur, på vilka sätt Blockchain, AI och IoT kan öka lönsamheten och försäljningen samt hur morgondagens affärsmodell för livsmedelskedjan ser ut. 

Under en av paneldiskussionerna uttryckte brödföretaget Pågen att det är de små bagerierna som driver innovationsarbetet och att Pågen skalar upp så att det nya ska nå fler. REKO-ringarnas produkter är hantverksmässigt framtagna och utbudet är begränsat vilket gör att de ej är något hot för de stora distributörerna. Coop, lyssnar in behoven frän konsumenterna där teknologin hjälper till för att förstå kunderna. Coop anser att det måste utvecklas nya affärsmodeller, då konsumentbeteendet förändras. Idag har en del unga knappt varit inne i en matbutik. 

Ta del av hela programmet

 

karin liljedal marie gidlund
Karin Liliedal - Business Developer Innovation tillsammans med Marie Gidlund - Sweden Food Arena

 

hans erensvard
Jan Ehrensvärd - Krokstorps gård

 jan erensvard2

jan erensvard3

jan erensvard4

jan erensvard5

 

Blockchains and traceability
Piero Orlando - Industry Director Digital Enterprise, Siemens    

 kring sparbarhet hela vagen
Blockchains and traceability

 

radda bin med ai
Björn Lagerman - BeeScanning

 

paneldiskussion 1
Paneldiskussion

 

Publicerad 2019-11-15