• Agro Sörmland
  NYTT ÅR!
  NYA MÖJLIGHETER - NYA UTMANINGAR
  VI HÖJER RIBBAN!
 • Agro Sörmland
  "Framtidsspaning för lantbrukare"
 • Agro Sörmland
  "Spetskunskap med framtidstro"
 • Agro Sörmland
  "Trendanalys på hög nivå"

Energigivande workshop med hästprojektet

Vårt projekt med fokus på häst-företagare har nu haft sin tredje energigivande workshop! Under 4 intensiva timmar möttes 8 företag med olika utmaningar i sitt företagande.

Ett brännande behov är att skapa mer trygghet med jämnare inkomster och väl genomtänkta affärsmodeller. Att systematisera och utveckla sina ”säljaktiviteter. Att finna tid att fokusera och ta nästa steg för att få lönsamhet i sina nya erbjudanden. Vid sista träffen jobbade gruppen med en ny metod för att snabbt fokusera på utmaningar och hur andra i nätverket kan bidra att lösa dem. Metoden är under utveckling och bygger på forskning i innovation och meningsskapande. Vi hann också med en inspirerande föreläsning i det hårda arbetet bakom en framgångsrik säljstrategi. Samt ett ”mini-draknäste” för två av företagen som är i utvecklingsfas.

Efter vårens behovsinventering framkom tre saker: 1) deltagarna känner mängder av bra personer och har djup, bred och unik kunskap på många områden, 2) de har driv och ambition att skrida till verket med sina idéer, 3) de är medvetna om vilken hjälp de behöver tillskansa sig. Det är på dessa tre behov kommande workshops byggs.

Gruppen ses i oktober igen på Knytpunkten i Strömsholm.

/Åsa Öberg

ws pitch och peng

 

Publicerad 2019-09-20