• Agro Sörmland
  Smart Farming 2019 - Dokumentation
 • Agro Sörmland
  "Framtidsspaning för lantbrukare"
 • Agro Sörmland
  "Spetskunskap med framtidstro"
 • Agro Sörmland
  "Trendanalys på hög nivå"

Framtidens hållbara livsmedel

Den 14 november bjöd Dagens Industri och Sydsvenskan in till konferensen Future Food Forum på Slagthuset i Malmö. Agro Sörmland var på plats för en heldag med fokus på innovationer inom livsmedelskedjan. 

Läs mer

Fieldgofer - Reportage i JA

Under årets Smart Farming hade projektet Fieldgofer sin världspremiär för filmen "Robotsystem för nyskördade grödor". Projektet, som är ett initiativ av innovations- och utvecklingsgrupp, är nu på väg in i fas två.

Läs mer

Smart Farming 2019

2019 års Smart Farming hölls på Abbotnäs Gård i Katrineholm. Under dagen medverkade drygt 80 lantbrukare, tjänstemän, rådgivare och politiker.

Läs mer

HÄSTFÖRETAGARDAG – En hållbar hästnäring och sunt företagande

Välkommen till Hästföretagardag den 15 november på Träffpunkt Krutbruket i Åkers Styckebruk. 

Vi lyfter hästnäringen och frågorna kring framtidens hästföretagare mm. 
 
Varmt välkomna!
 

Läs mer

Senaste Nytt inom hästprojektet

Vårt projekt med fokus på hästföretagare fortsätter att arbeta med säljstrategi för de 14 deltagande entreprenörerna. Trots att varje företag har sina egna unika utmaningar i processen, från idé till erbjudande på marknad, har alla också gemensamma utmaningar.

Läs mer

Seminariet Vägval för klimatet

Onsdagen den 16 oktober bjöd KSLA in till ett seminarium kring IVAs projekt Vägval för klimatet. Under dagen diskuterades det hur det svenska jordbrukssystemet ska kunna bidra till ett klimatneutralt Sverige 2045.

Läs mer

Klusterträff kring Livsmedelsstrategin

Agro Sörmland deltog den 15 oktober vid klusterträffen kring Livsmedelsstrategin på World Trade Center i Stockholm. Från Sörmland medverkade, förutom Cilla Krantz Agro Sörmland, även Karin Larsson, projektledare Livsmedselsstrategin Länsstyrelsen, Magnus Nilsson Region Sörmland, Dag von Bothmer SpmO/Agroelit  och Erika Olsson Sörmlands Matkluster.

Läs mer

AgroÖsts styrelsemöte på Strömsholm

Styrelsen för AgroÖst är nyfikna och intresserade av att veta mer om Agro Sörmlands pågående hästföretagarprojekt, så därför kändes det helt rätt att förlägga mötet till Strömsholm - som är projektets hemvist.

Läs mer

Agrodagen 2019

Vägen till framgång i livsmedelsstrategin!

Agro Örebro bjuder in till en dag där vi belyser regionens konkurrenskraft, attraktionskraft och kompetenskraft.

Läs mer

Region Stockholms landsbygdskonferens

Agro Sörmland deltog vid Region Stockholms landsbygdskonferens som samarrangerades med Projekt MatLust. Konferensen hölls fredagen den 4 oktober på Södertälje Science Park. 

Läs mer